Knopen doorhakken en hoogste punt in zicht!

Als je weleens langs Halfweg komt, is het je vast niet ontgaan: de contouren van de nieuwbouw zijn al goed zichtbaar! Deze muren zijn in rap tempo opgetrokken door Bouwbedrijf Luttikhold en ook met vele trouwe vrijwilligers ging ‘t ervan! De afgelopen zaterdagen is er volop gesloopt en ook al veel installatiewerk verricht. Dat maakt dat alles volgens plan verloopt en het hoogste punt ook langzaamaan in zicht komt! 

Knopen doorhakken!

Ook nu de voorbereidende fase met tekeningen, vergunningen en aandachtspunten als duurzaamheid, toegankelijkheid en brandveiligheid getackled zijn, komt de bouwcommissie tweewekelijks bij elkaar. Om lopende zaken inclusief planning en budget door te spreken én om allerlei knopen door te hakken. Hoe gaan we om met akoestiek? Hoe richten we de bar praktisch in? Hoe gaan we het nieuwe inrit (vanaf de Leunkweg) handig inpassen in het al bestaande buitenterrein? Welke meubels komen terug en waar zijn nieuwe meubels nodig? Hoe gaan we de nostalgische wandversieringen uit het café weer terugbrengen om ervoor te zorgen dat een AnderHalfweg weer net zo gezellig en authentiek wordt als voorheen?

Voor dat laatste is ‘Decoteam Halfweg’ in het leven geroepen: een creatief team, bestaande uit Vera Fierkens, Henk Klein Gunnewiek, Linda en Lissa Pape en een aantal leden van de bouwcommissie. Samen denken ze na over een ludieke invulling van de ruimtes, aanvullend op het interieur. 

Video: vorderingen tot nu toe

Wij bouwen samen aan een AnderHalfweg! Maar: ‘𝘩𝘦𝘵 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘦𝘦𝘳𝘴𝘵 𝘴𝘭𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘶𝘳𝘥𝘢𝘵 ‘𝘵 𝘣𝘦𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵’ 😉 Want er moest natuurlijk nog gesloopt worden. En dat deden we samen met heel veel enthousiaste vrijwilligers. Een korte impressie van de ‘sloopfase’ in anderhalve minuut! 🛠

📸 Met dank aan Melanie Leusink!