Verbouwing Halfweg officieel van start!

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om ontwerp, vergunningen, begroting en planning rond te krijgen. Met succes! En hoewel we de afgelopen weken al wel begonnen waren met opruimen en slopen, is sinds vrijdag 31 maart de verbouwing officieel van start gegaan. Stichting Halfweg en de bouwcommissie brachten de subsidieverstrekkers, ontwerppartijen en buurt bij elkaar voor de ‘start bouw-handeling’, waarbij wethouder Betsy Wormgoor de ‘bouwborden’ onthulde. 

Er is al veel werk verzet
Na de geslaagde inloopmiddag eind januari hebben zich een groot aantal vrijwilligers aangemeld voor verschillende fases en werkzaamheden van de verbouwing: super! En je hebt de containers vast al wel zien staan: de afgelopen zaterdagen is er, mede dankzij de fantastische opkomst van vrijwilligers, al veel opgeruimd en gesloopt in en rondom het pand. Ook is één van de kleedkamers in de DVV-unit omgetoverd tot kantine/vergaderruimte. De komende maand staat voornamelijk in het teken van slopen, afkoppelen en demonteren, om vervolgens vanaf mei te kunnen starten met de verbouw. 

Goed om te weten: in verband met de naderende verbouwing is de AED (tijdelijk) verplaatst naar de unit van DVV.

Logische indeling
In onderstaande tekening kun je zien hoe de begane grond straks een logische indeling krijgt, die we multifunctioneel kunnen inzetten. Zo kan er gebruik gemaakt worden van het grotere café, dat ook weer opgedeeld kan worden in twee of drie ruimtes. Deze zijn vooralsnog genaamd; ‘t Café, de Bakkeri-je en de Potteri-je. Andere suggesties voor deze en/of andere ruimtes zijn welkom op verbouwing@stichtinghalfweg.nl!

Op de hoogte blijven?
Je kunt de voortgang, natuurlijk, volgen via de website, maar ook via Halfweg Ni-js, onze Facebook-pagina en Instagram-pagina. Wil je je nog aanmelden voor vrijwilligerstaken? Dat kan! Je vindt het aanmeldformulier hier

Heb je je aangemeld voorbereidende werkzaamheden (o.a. slopen), maar heb je nog geen bericht gehad? Meld je dan even via verbouwing@stichtinghalfweg.nl.