Presidentschap wordt duobaan bij Maïspotters

‘Het is een mooie job, maar veel werk’

Door Henri Walterbos

VOOR BELTRUM – Nadat President Tom Luttikhold (links op de foto) een jaar geleden te kennen gaf na 7 jaar zijn functie neer te willen leggen ging hij zelf op zoek naar een opvolger. Het werden er zelfs twee. Tom zelf hierover. “Vorst Bart ten Have stopt er ook mee. Wij hebben Wout Tuinte (Midden op de foto) en Ruben Arink (Rechts op de foto) zover gekregen de functies van President en Vorst op zich te nemen, althans zo heet het, maar in feite doen ze beiden samen het Presidentschap. Alles in één zeg maar. Het kan maar zo zijn dat je straks in Lievelde Wout op het podium ziet staan en in Beltrum Ruben.”
Wout en Ruben zijn geen onbekenden binnen de vereniging. In 2016 regeerden beiden al een jaar lang als Prins en Adjudant over ‘d’n Maïspottershook.’ Tom is zichtbaar blij met de gevonden oplossing. “Ik ben in het jubileumjaar 2011 gestart als President. Het eerste jaar heb ik toen samen gedaan met mijn voorganger Willem Wassink. Na zeven jaar vind ik het mooi geweest. Je bent ieder jaar met hetzelfde riedeltje bezig. Het loopt nog steeds goed maar de uitdaging is minder geworden. Dan moet je stoppen, ook al is het een prachtige functie en vind ik het ook wel lastig om te stoppen. Ik wil de vereniging echter ook jong houden. Het is nog steeds een supervereniging. Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Het is een mooie job, maar veel werk.”

Prinsenbal
Het ligt in de bedoeling dat het stokje, en daarmee een omvangrijk draaiboek, op 6 januari overgedragen wordt tijdens het Prinsenbal aan de opvolgers. “Dat kan nog wel eens lastig worden,” lacht Tom. “Mijn vrouw is op 8 januari uitgeteld, maar ik ga er maar vanuit dat het allemaal goed gaat en alles volgens planning verloopt.” De huidige President en Vorst hebben hun opvolgers al toegezegd dat ze de komende campagne nog beschikbaar zullen zijn voor raad en daad, mee zullen lopen en er een beroep op ze gedaan kan worden, indien nodig.

Buutavond
Zaterdag 11 november openen ook de Maïspotters hun carnavalsjaar officieel. In de Maïskoele worden alle registers open getrokken voor een daverend eerste carnavalsfeest van de nieuwe campagne. Het belooft een ouderwets gezellige avond te worden met optredens van Brother John, Jeroen Bekke, Ed & Toon en Koop Drost.

Bron: https://www.groenlosegids.nl/nieuws/algemeen/178723/presidentschap-wordt-duobaan-bij-maispotters-