Glasvezel dichtbij voor buitengebied gemeente Berkelland

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Berkelland. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland van de gemeente.

Om dit te doen, moet 50% van de inwoners vóór 11 juli 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor start CIF op 28 april de campagne Glasvezel buitenaf. In totaal gaat het om 3.800 huishoudens en bedrijven. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dit Caiway, Fiber en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.

Glasvezel voor iedereen

Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde inschrijvingen die CIF samen met Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. in Tubbergen, Dinkelland/Oldenzaal/Borne, Hellendoorn/Wierden gedaan heeft. Hier heeft meer dan 50% van de inwoners gekozen voor een glasvezelabonnement en is de aanleg inmiddels in volle gang.

Op naar 11 juli en de 50%!

Voor meer informatie: http://glasvezelbuitenaf.nl