Carnaval bij de Maïspotters 2015

Prins Jochem 1e en Adjudant Toon hebben weer drukke, maar mooie dagen voor de boeg.

Op vrijdagmiddag 13 februari zal het Prinsenpaar, samen met de Raad van Elf en alle aanwezige kinderen, carnaval vieren op de van oorsprong Voor-Beltrumse Willibrordusschool in Groenlo. ‘s Avonds bezoeken de Maïspotters het Prinsenbal van de Eumkes uit Zieuwent en daarna het Prinsenbal van de Noamelkers uit Zwolle.

Zaterdagavond 14 februari zullen de Maïspotters hun medewerking verlenen aan de Carnavalsmis om 17.30 uur in de Calixtuskerk in Groenlo.

Zaterdagsavonds vieren de Maïspotters vanaf 20.30 uur hun spectaculaire carnavalsavond in de verwarmde Maïskoele met medewerking van de Prins, Adjudant, President, de Raad van Elf en de Dansmarietjes. DJ Martijn Koedam, Dweilorkest Windkracht 11 en een gastoptreden van Tante Annie gaan bijdragen aan een wederom geweldige carnavalsavond voor jong en oud!

Zondagochtend 15 februari begint vanaf 10.30 uur het traditionele frühshoppen in de Maïskoele bij Halfweg aan de Grolseweg in Voor-Beltrum.

Ook hier zullen Prins Jochem 1e en Adjudant Toon met hun gevolg een gigantisch feest vieren. Er zullen deze ochtend diverse carnavalsverenigingen aanwezig zijn om samen met alle andere carnavalisten een geweldig feest te vieren. Na het frühshoppen gaan de Maïspotters met de carnavalswagen van de “Nieuwe Oogst” richting Groenlo om daar aan de optocht deel te nemen.

Op maandagochtend 16 februari gaan de Maïspotters frühshoppen bij de Jonge Nölepeters in Lievelde en ‘s middags gaan ze dweilen in de Grolse binnenstad.

Op dinsdagmiddag 17 februari zullen Prins Jochem 1e en Adjudant Toon met gevolg aanwezig zijn bij het kindercarnaval in de Maiskoele bij Halfweg.

Deze middag is altijd een groot feest, mede door de aanwezigheid van alle fraai verklede kinderen. Dinsdagsavonds begint om 20.30 uur het Slotbal in de Maïskoele. Dit is een avond waar diverse en leuke optredens te zien zijn, dus ook deze avond mag u zeker niet missen!!!

Om 24.00 uur zullen Prins Jochem 1e en Adjudant Toon de sleutel weer inleveren, dit ten teken dat de carnaval voorbij is. 

Woensdag 18 februari zal traditiegetrouw het askruisje gehaald worden in de Calixtuskerk in Groenlo.

Het wordt weer een geweldige carnaval, dus kom dit met z’n allen vieren met en bij de Maïspotters!!! Tot ziens in de Maïskoele!