Maïspotters uit Voor-Beltrum vieren volop Carnaval

Het nieuwe Prinsenpaar van de Maïspotters, Prins Marcel 1e en Adjudant Ivo hebben weer drukke, maar mooie dagen voor de boeg.

Op vrijdagmiddag 28 februari zal het Prinsenpaar samen met de Raad van Elf en alle aanwezige kinderen, carnaval vieren op de van oorsprong Voor-Beltrumse Willibrordusschool in Groenlo.

‘s Avonds bezoeken de Maïspotters het Prinsenbal van de Eumkes uit Zieuwent en daarna het Prinsenbal van de Noamelkers uit Zwolle.

Zaterdagavond 1 maart zullen de Maïspotters hun medewerking verlenen aan de Carnavalsmis om 17.30 uur in de Calixtuskerk in Groenlo.

Zaterdagsavonds vieren de Maïspotters vanaf 20.30 uur hun spectaculaire carnavalsavond in de verwarmde Maïskoele-tent met medewerking van Prins, Adjudant, President, de Raad van Elf en de Dansmarietjes.

De Maispotters hebben dit jaar op de zaterdagavond een nieuw muzikaal programma.        André Hazes (lookalike), DJ Roy Satink en Dweilorkest Windkracht 11 zullen zorgen voor een geweldige carnavalsavond voor jong en oud!!

Zondagochtend 2 maart is er vanaf 10.30 uur het traditionele frühshoppen in de Maïskoele-tent bij Halfweg aan de Grolseweg in Voor-Beltrum.

Ook hier zullen Prins Marcel 1e en Adjudant Ivo met hun gevolg een gigantisch feest vieren. Er zullen deze ochtend ook diverse carnavalsverenigingen aanwezig zijn om er samen met alle andere carnavalisten weer een geweldig feest van te maken

Na het frühshoppen gaan de Maïspotters met de carnavalswagen van de “Nieuwe Oogst” richting Groenlo om daar aan de optocht deel te nemen.

Op maandagochtend 3 maart gaan de Maïspotters frühshoppen bij de Jonge Nölepeters in Lievelde en ‘s middags gaan ze dweilen in de Grolse binnenstad om daar een geweldige middag te hebben.

Op dinsdagmiddag 4 maart zullen Prins Marcel 1e en Adjudant Ivo met gevolg aanwezig zijn bij het kindercarnaval in de Maiskoele-tent bij Halfweg.

Deze middag is altijd een groot feest, mede door de aanwezigheid van alle fraai verklede kinderen.

Dinsdagsavonds is om 20.30 uur alweer het slotbal in de Maïskoele. Dit is een avond waar diverse en leuke optredens te zien zijn, dus ook deze avond mag u zeker niet missen!!!

Om 24.00 uur zullen Prins Marcel 1e en Adjudant Ivo de sleutel weer inleveren, dit ten teken dat de carnaval voorbij is.

Woensdag 5 maart zal traditiegetrouw het askruisje gehaald gaan worden in de Calixtuskerk in Groenlo.

Het wordt weer een geweldige carnaval, dus kom dit met z’n allen vieren met en bij de Maïspotters!!! Tot ziens in de Maïskoele!!