Duckweed met afwisselend Djeroen op kermis Dinsdag!

Dinsdag 7 Augustus neemt Duckweed de muzikale klanken in bezit tijdens het volksfeest. In de middag en in de avond zullen zij ons voorzien van de muziek in de tent.

Over Duckweed

Na een aantal jaren van stilte, rust en het afronden van andere projecten, besloten drummer Johannes Weenink en frontman Maarten Bleumink in april van 2008 dat ze weer eens samen gingen jammen. Zo gezegd, zo gedaan. De stratocaster werd gepakt en ingeplugd en het drumkrukje op de juiste hoogte afgesteld. De zolderkamer was klaar voor rock! Met een instelling en sound alsof ze nooit een pauze gehad hadden werd het stof letterlijk van de instrumenten afgeblazen!Voor beide mannen steeg de liefde voor goede livemuziek weer tot het oude niveau, en zelfs daar voorbij! Er werd dan ook iedere week hevig geoefend waarbij rock van alle jaren aan bod kwam.Toch knaagde er een gemis bij het duo. Dit geknaag werd veroorzaakt door het ontbreken van geweldig dreunende bassriffs. Al gauw werd besloten dat de positie van bassist zo snel mogelijk opgevuld moest worden.Per toeval stuitten ze tijdens een feest op Mark Gunnewijk, alias Appel. Deze met veel muzikaal talent gezegende jongen wilde best wel eens een paar deuntjes mee bassen. En al snel werd hiervoor een datum geprikt.Na een paar oefensessies werd duidelijk dat Appel de ontbrekende schakel was. Er werd hem gevraagd of hij niet als vast lid wilde optreden in de band. Hier stemde hij mee in en vanaf dat moment was het duo een trio.Tot op heden wordt er iedere week hard geoefend. Het repertoire bestaat voornamelijk uit rockcovers. Vol overtuiging worden nummer van The White Stripes tot AC/DC en van CCR tot The Monkees ten gehore gebracht.Een overstap op een professionele oefenruimte kon niet uitblijven en er werd een eigen professionele ruimte gebouwd. Hierdoor kon er nog beter en meer geoefend worden. Het enige probleem was nog; de naam. Er werd lang over nagedacht en uiteindelijk werd er besloten de volgende naam aan te nemen; DUCKWEED.DUCKWEED staat voor goede rockmuziek van elke tijd. Een krachtig repertoire verwerkt in een verbluffende show waarbij de kwaliteit van de rocknummers centraal staat.Wanneer u zin heeft in gouden ouwen en de beste rocknummers van het moderne tijdperk, dan moet u zeker DUCKWEED eens gaan bekijken!Meer info op www.duckweed.nl

Meer info op www.djeroen.nl